Sustainability
Naša grupa

Naša korporativna misija

Kao porodična kompanija, obavezali smo se svojim akcionarima na njeno trajno očuvanje kao i dugoročno povećanje njene vrijednosti. Posvećeni smo održivom rastu koji postižemo kontinuiranim razvojem. 

Osnov našeg uspjeha su naši zaposleni.

Njihovim ciljanim usavršavanjem u svim područjima ne podstičemo samo pojedince, već istovremeno osiguravamo uspješan razvoj cijele grupacije. To nam omogućava da zadatke koji zahtjevaju odgovornost lako rješavamo kako danas, tako i u budućnosti. 

Our corporate mission

Izjava o korporativnoj misiji

Održivi rast za stvaranje vrijednosti
Posvećeni zaposleni za izvrsne performanse

Vizija Naša vizija je da pružimo jedinstvenu i sveobuhvatnu zdravstvenu uslugu, pravovremeno i na svakom mjestu. Vizija Naša vizija je da pružimo jedinstvenu i sveobuhvatnu zdravstvenu uslugu, pravovremeno i na svakom mjestu.
Misija Naša misija je očuvanje zdravlja ljudi. Mission Naša misija je očuvanje zdravlja ljudi.
Strategija Svoj rad usmjeravamo prema potrebama klijenata. Uspješni klijenti doprinose i našem uspjehu. Strategy Svoj rad usmjeravamo prema potrebama klijenata. Uspješni klijenti doprinose i našem uspjehu.
Naša vizija je da pružimo jedinstvenu i sveobuhvatnu zdravstvenu uslugu, pravovremeno i na svakom mjestu.
Naša misija je očuvanje zdravlja ljudi.
Svoj rad usmjeravamo prema potrebama klijenata. Uspješni klijenti doprinose i našem uspjehu.
Naše vrijednosti
Pouzdanost
Proaktivnost
Poštovanje
 • Naša Vizija

  Naša vizija je da pružimo jedinstvenu i sveobuhvatnu zdravstvenu uslugu, pravovremeno i na svakom mjestu. Za nas to znači da, duž cijelog farmaceutskog lanca vrijednosti, svakoj grupi klijenata možemo da ponudimo za njih najpogodnije usluge i proizvode.

  Naš širok dijapazon usluga podjednako može biti koristan proizvođačima u farmaceutskoj industriji, apotekama, ljekarima, bolnicama, zdravstvenim osiguranjima i pacijentima. To postižemo svojom posvećenošću sinergiji naših aktivnosti u oblastima veleprodaje, maloprodaje i farmaceutskih usluga.

  Na taj način smo savršena karika između proizvođača u farmaceutskoj industriji i pacijenta. Zajedno sa svojim zaposlenima, oblikujemo svoju budućnost i nastavljamo da slijedimo održivo i kvalitetno upravljanje kompanijom ka dugoročnom uspjehu. 

 • Naša Misija

  Naša misija je očuvanje zdravlja ljudi. Kao vodeći evropski distributer u farmaceutskoj industriji, zajedno s veleprodajom, maloprodajom i farmaceutskim uslugama, staramo se da faramaceutski proizvodi budu u pravo vrijeme i na pravom mjestu u 25 zemalja u kojima poslujemo.

  Time svakodnevno dajemo važan doprinos sveobuhvatnom i sigurnom snabdijevanju zdravstvenim proizvodima u Evropi: to obuhvata logistiku u zdravstvu za proizvođače širom Evrope, podršku apotekama kroz različite usluge i pouzdanu logistiku, stručno savjetovanje u našim apotekama kao i ukupnu optimizaciju snabdijevanja pacijenata.

  Među našim klijentima je skoro 100.000 apoteka, milioni pacijenata i potrošača kao i brojne kompanije u farmaceutskoj industriji. 

 • Naša strategija

  Svoj rad usmjeravamo prema potrebama klijenata. Uspješni klijenti doprinose i našem uspjehu.

  "Vrhunska usluga je ključ našeg napretka."

  S jedne strane, to znači da u svom svakodnevnom radu težimo ka najvišem mogućem kvalitetu, a da s druge strane vodimo računa o troškovima. Kao odgovorna kompanija, rukovodimo se načelima društvene odgovornosti i očuvanja životne sredine. 

Naša korporativna kultura

Think together global – act local! Primjena uspješnih iskustava i poslovnih rješenja u svim našim kompanijama je ono što nas vodi naprijed. Suštinska prednost nad konkurencijom je konstruktivna saradnja koja prevazilazi granice zemalja i naroda.

Širom Evrope svakodnevno učimo jedni od drugih tako što kontinuirano razmjenjujemo iskustva najbolje poslovne prakse i podstičemo razmišljanje koje seže van okvira polja djelovanja. Istovremeno nas odlikuje velika blizina tržištu. To nam omogućava da fleksibilno i brzo odgovorimo na posebne lokalne zahtjeve.

Our values

Naše vrijednosti

Naše djelovanje je uvijek zasnovano na vrijednostima koje važe u svim našim kompanijama. One su temelj za svakodnevno ispunjavanje naše misije „We deliver health across Europe“. 

 • Pouzdanost
  Pouzdanost
  Pouzdanost

  Činimo ono što kažemo. Pružamo usluge najvišeg mogućeg kvaliteta i pouzdanosti. Podstičemo individualne vještine, potencijale i motivaciju, koje poseduju naši zaposleni, kako bismo nastavili s unaprijeđenjem usluga za svoje klijente. Konstruktivna saradnja koja seže van nacionalnih granica i primjena uspješnih koncepata je ono što nam daje odlučujuću prednost nad konkurencijom.

  Širom Evrope smo pouzdan partner u svim temama i oblastima vezanim za zdravlje i dobrobit ljudi. Za nas je od velike važnosti partnerska i otvorena međusobna saradnja kako s klijentima tako i s dobavljačima. Odlikuju nas stalni razvoj i dosljednost u provođenju novih ideja, a zahvaljujući svojoj stabilnoj poslovnoj strukturi, konstantno unaprijeđujemo svoju strategiju poslovanja. 

 • Proaktivnost
  Proaktivnost
  Proaktivnost

  Akcija, a ne reakcija: zalažemo se za jasne i napredne ciljeve, brze odluke usmjerene ka rezultatima, kao i za strukturiranu saradnju. Upoznati smo s farmaceutskim tržištima Evrope i njihovim izazovima.

  Kroz stalnu međusobnu razmjenu koju ostvarujemo jedni s drugima, ali i sa svojim klijentima i poslovnim partnerima, imamo odličan uvid u tržišta. To nam omogućava da utvrdimo odgovarajuća očekivanja i fleksibilno reagujemo na promjene. Svojim klijentima pružamo odgovarajuću podršku u svakom trenutku. 

 • Poštovanje
  Poštovanje
  Poštovanje

  Zdravlje je bogatstvo! Svjesnost o tome određuje naše djelovanje. Uz poštovanje svih zakonskih standarda, angažovani smo na održivom razvoju naše organizacije.

  Naša strategija uspješnosti je da efektivnom upotrebom resursa dosegnemo najveću moguću rentabilnost. Etički ispravan i adekvatan način ponašanja prema poslovnim partnerima, konkurenciji i našim zaposlenima je za nas u svakom trenutku primarni zadatak.